A Kistérségi Közkincs kerekasztal tagjai

Művelődési Központ és Városi Galéria

A város közművelődésének egyik legjelentősebb szervezője, a térség közművelődési központja.

Az intézmény jogelődjei 1954 óta végeznek közművelődési tevékenységet a városban - különböző átszervezések után -, napjainkban a jelenlegi intézményi struktúrában.

Az intézmény fő feladata megalakulása óta a magyar és egyetemes kultúra értékeinek közvetítése, hagyományápoló és hagyományteremtő amatőr művészeti csoportok, a szabadidő kulturált és hasznos eltöltésére lehetőséget biztosító, felnőttek és gyermekek részére létrehozott szakkörök, klubok működtetése, ismeretnyújtó és ismeretszerző tanfolyamok és előadások szervezése.         

Ezek a közművelődési célkitűzések teljes mértékben összhangban vannak az intézmény kötelező feladatait meghatározó 1997. évi CXL. törvénnyel.

A Csongrád Galéria (nevezik Városi Galériának is) 1990-ben jött létre, közel 300 m2-es kiállítótérrel. A csongrádi Művészteleppel és a Művelődési Központ és Városi Galéria intézményeként rendez kiállításokat, szimpóziumokat, alkotótáborokat. Időszaki kiállítások havonta nyílnak hazai és külföldi kortárs művészeti alkotásokból, kiemelten preferálva a pályakezdő fiatalokat. A Galéria két gyűjteményt gondoz, a dr. Piroska János festőművész (1894-1987) munkásságát reprezentáló akvarellt és egy folyamatosan gyarapodó kortárs képzőművészeti anyagot.

A hozzá tartozó 150 fős díszterem hangversenyeknek, konferenciáknak, előadásoknak ad helyet.

 

Víkor Katalin – igazgató

6640 Csongrád, Szentháromság tér 8.

tel.: 63/483-414

fax.: 63/482-557

e-mail: kultur@csongrad.hu

 

 

 

 

  • Mai nap  • Google   Közkincs