A Kistérségi Közkincs kerekasztal tagjai

 

Alföld Művészeti Kulturális és Sport Egyesület

Az egyesület három célt tűzött maga elé a megalakuláskor:

-      Menedzselni, támogatni, az alapfeltételek megteremtéséhez hozzájárulni a több mint 30 éves múlttal és nemzetközi hírnévvel büszkélkedő Alföld Néptáncegyüttesnek.

-      Fejleszteni az újjáélesztett irodalmi alkotóműhelyt, amely a dél-magyarországi irodalmárokat hivatott összefogni, számukra megjelenési, bemutatkozási lehetőséget biztosítani.

-      Elindítani egy „Alkotó Pedagógusok” sorozatot, amelyben azok az oktató értelmiségiek juthatnak önkifejezési lehetőséghez, akik munkájuk mellet jelentős többletfeladatokat végeznek színvonalasan.

Az egyesület céljaiból adódóan több lakossági réteget szolgál egyidőben: a Néptáncegyüttesben táncoló fiatalokat, az Irodalmi Műhelyben alkotó értelmiségieket, de esetenként más neves írókat költőket, valamint az alkotó pedagógusokat. A fenti ténykedések szinte mindegyike a nyilvánosságot, a lakosságot is érinti, hiszen a néptánc bemutatók, a kiadott kötetek, a Föveny c. irodalmi folyóirat, a rendszeresen megtartott pincepódium rendezvények, a kötetbemutatók, az alkotó pedagógusok köteteinek kiadása, a kiállítások mind-mind azt a célt szolgálják, hogy a kistérségi lakosság minél szélesebb rétegeit bevonják tevékenységükbe, tevékenységük megismerésébe.

 

Góg János – elnök

6640 Csongrád, Szép u. 12.

tel.: 20/914-8906

e-mail: raszter@invitel.hu

 

 

 

  • Mai nap  • Google   Közkincs